Sant Joan de les Abadesses. Ripollès. Romànic. Monestir

Sant Joan de les Abadesses

La vila de Sant Joan de les Abadesses va créixer estretament lligada al seu monestir, fundat l'any 885 per Guifré i Guinedella, al voltant del qual es va desenvolupar la població. El monestir és una visita obligada si passem per la vila. A banda de ser un dels millors i més emblemàtics exemples de Romànic català, en el seu interior trobarem el grup escultòric del Santíssim Misteri i els retaules de Santa Maria la Blanca i Sant Agustí.

No oblideu descarregar-vos l'audioguia al mòbil quan el visiteu.

A Sant Joan de les Abadesses també hi trobarem el Centre d'Interpretació del Mite del Comte Arnau, l'Espai Art l'Abadia i l'exposició permanent de maquetes Romànic, una volta pel Ripollès, albergats al Palau de l'Abadia, les antigues dependències monàstiques.

Al segle XIX, amb l'arribada del ferrocarril, que transportava carbó des de les mines d'Ogassa, va ser un factor important en el procés d'industrialització i creixement de la vila de Sant Joan de les Abadesses que, situada al curs del riu Ter, va saber-ne explotar l'energia hidràulica. Si us interessa el turisme industrial, podeu visitar l'ecomuseu El Molí Petit, Centre d'interpretació dels molins hidràulics i de l'ecosistema fluvial, on veureu elements originals del molí i maquetes, així com també audiovisuals sobre el molí i el seu entorn natural.

Fa pocs anys va acabar-se la reconstrucció del Palmàs, la casa on nasqué Jaume Nunó, compositor de l'himne nacional de Mèxic. A part de gaudir d'aquesta meravellosa casa pairal, podeu visitar-ne l'auditori i una exposició permanent Mestre Jaume Nunó sobre el compositor.

Oficina de Turisme de Sant Joan
de les Abadesses
Telèfon: 972 720 599‎
http://www.santjoandelesabadesses.cat
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

Reserva la teva estança