Vall de Ribes. Ripollès

Vall de Ribes

La Vall de Ribes es troba situada al nord-oest de la comarca del Ripollès i comprèn els pobles de Campelles, Planoles, Pardines, Queralbs, Toses i Ribes de Freser, capital econòmica de la Vall. La riquesa ecològica de l’entorn és el principal atractiu de la zona, l’aigua és present en qualsevol racó prenent la forma de font, doll o torrent.

La vegetació típica de l’alta muntanya voreja als camins i petits corriols apropiats per fer-hi excursions, i conflueix amb la fauna autòctona i els animals de pagès, propietaris de les arbredes, pastures i prats. Des de qualsevol indret es poden descobrir panoràmiques inesperades, com per exemple, l’arquitectura rural que s’integra perfectament en el paisatge i els testimonis de la presència pagesa des de corrals, saleres i cabanes de pastors. El romànic però és el vestigi més rellevant a la Vall, des d’importants conjunts monumentals fins a petites esglésies i que es barregen enmig de castells medievals i d’edificis modernistes consolidant així un bé patrimonial al territori. La gastronomia és rica de productes artesans com la mel, els mets, els làctics, les daines, el mató, els embotits i la carn pròpia de la zona. La idiosincràsia de la Vall ha mantingut una cultura plena de costums i tradicions de muntanya.

A la Vall de Ribes podràs gaudir d’un fantàstic cap de setmana d’escapada amb la família i els nens, un indret inigualable per practicar el turisme gastronòmic amb rutes privilegiades i una proposta de plats i vins que et faran voler tornar un cop rere l’altre i per suposat, tant a l’hivern com a l’estiu, descobriràs que la Vall de Ribes és un lloc privilegiat per practicar esports de muntanya i aventura.

Reserva la teva estança