Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser. Ripollès. Vall de Camprodon. Vall de Ribes. Queralbs. Setcases

Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser

El parc de poc més de 14.000 hectàrees, s’estén a cotes elevades al voltant dels enclavaments de Núria i Ulldeter i completa el Sistema d’Espais Naturals Protegits de Catalunya.

Limitant al nord amb França i amb el Parc Natural Regional del Pirineu Català, hi tenen territori els municipis de Planoles, Queralbs, Ribes de Freser, Pardines, Setcases, Vilallonga de Ter i Molló.

La riquesa paisatgística i natural de les valls altes del Ter i del Freser és excepcional. Coronat per cims tan emblemàtics com el Costabona, el Bastiments o el Puigmal, el parc és una mostra dels sistemes naturals alpins i subalpins propis de l’alta muntanya pirinenca oriental.

La ramaderia extensiva, durant els mesos de desgel, hi és l’activitat primària més estesa i, darrerament, les activitats de lleure i turisme de natura hi estan tenint una presència creixent. La declaració del Parc Natural té per objectiu principal conciliar la conservació del patrimoni natural i cultural amb els usos i aprofitaments que s'hi donen.

Més informació

Reserva la teva estança